A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
Nettstedskart

Vi er en demensvennlig kommune

Et mer demensvennlig samfunn - signering av avtale.

Onsdag 22. mai signerte ordfører Saxe Frøshaug en avtale med Nasjonalforeningen for folkehelsen der vi forplikter oss til å bli et mer demensvennlig samfunn.

 

I forkant av signeringen fikk de opp mot 30 tilskuerne innføring i hvordan de best mulig kan møte mennesker med demens.

«Hvis bare alle kan litt mer om demens, vil hverdagen bli enklere for alle som er berørt av sykdommen» sa Sissel Røen Ytrehus, virksomhetsleder på pleie og omsorg.

Nina Nesholen, representant for Nasjonalforeningen Østfold fylkesstyre og Askim og omegn demensforening delte en sterk historie fra sitt eget liv. Moren hennes fikk alzheimer i en tidlig alder. «Jeg mistet moren min bit for bit, en sorg som kom om igjen og om igjen. Heldigvis overskygger de gode minnene de dårlige på lengre sikt» sa hun. «Nå forplikter kommunen seg til å bidra med at personer med demens opplever å være inkludert og involvert i lokalmiljø, jeg gleder meg til å samarbeide med dere om dette» tilføyde hun.

Trøgstad kommune har satset stort på folkehelse over lengre tid, og med denne avtalen blir vi en pilot på dette området inn i ny kommune, avsluttet ordføreren.  

Les mer om et mer demensvennlig samfunn