A A A
Kontrastverktøy Kontrastverktøy
Nettstedskart

Norsk Transporthistorisk Museum

Logo Transporthistorisk Museum

Norsk Transporthistorisk Museum ble startet i 1997 av entusiaster med interesse for gammel transporthistorie. De har en fantastisk samling av gamle transportmidler - gamle lastebiler, busser, brannbiler og personbiler.

Norsk Transporthistorisk museum holder til i Festningsveien, man tar av fra rv22 ved Bygdetunet. Ca 300 m etter krysset ligger nedlagte militære garasjer som nå er tatt i bruk av en gruppe ildsjeler som samler gamle yrkesbiler, brannbiler, busser osv. Flere av klenodiene er unike i internasjonal sammenheng.   De er til sammen ca 100 medlemmer - som eier om lag 200 biler. Et spesielt klenodium: Ford 1917-modell lastebil. Det arbeides nå med å lage en utstilling til bilene.

Åpningstider: tirsdag kl.18.00 - 21.00. Evt. ta kontakt med Ingar Strengen på tlf. 90014475. 
For grupper kan de åpne portene andre dager også.

Den lokale delen av transporthistorien var begynnelsen. Etter hvert som det ble kjent hva deres interessefelt dekket, fikk de henvendelse fra privatpersoner og kommuner i Indre Østfold. Kommunene ønsket at de tok vare på deres gamle utrangerte brannbiler, mens private ønsket plass til eller å gi bort gamle lastebiler. Busser er selvfølgelig også en del av transporthistorien, og de har flere av dem i deres garasjer. De får også henvendelser fra andre deler av landet, men plassen begrenser hvor mye de kan ta imot.

Er du interessert i å leie en gammel brannbil, buss eller lastebil til spesielle anledninger, så ta kontakt med dem. De bruker også gjerne veteran-personbiler til bryllup, jubileum og andre spesielle anledninger.


For mer informasjon se www.transportmuseum.no

Tips en venn Skriv ut